Spinazie-broccolisoep

voor 2 personen

Wat stop je erin?

  • Scheutje olijfolie, extra vierge en laag in oliezuur 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 g bio (diepvries)spinazie
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 bouillonblokje (zonder MSG/e-621)
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • Zwarte peper en Himalayazout, naar smaak 600 ml water
  • 50 g shiitakes of kastanjechampignons, in stukjes 1 bio-ei
  • 2 a 3 ansjovisfilets, in stukjes
  • 30 g amandelen, gehakt
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el edelgistvlokken

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm wat olijfolie in de pan en smoor ui en knoflook. Voeg de spinazie (mag nog bevroren zijn) toe. Voeg de broccoli, bouillonblokje, tijm en wat zwarte peper toe.
  • Doe het water erbij en breng het mengsel aan de kook. Zet dan de warmtebron laag.
  • Laat de groentes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Bak intussen de paddenstoelen in een klein beetje olijfolie en met wat zwarte peper.
  • Pureer de soep.
  • Doe het ei erbij en pureer meteen opnieuw.
  • Voeg de ansjovis toe en warm de soep nog even goed door. Proef even; voeg evt. wat Himalayazout toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met amandelen, paddenstoelen, edelgistvlokken en zonnebloempitten.

Voedingswaarde p.p.

  • 1 portie Eiwitrijke voeding
  • 1 portie Gezonde Groenten
  • 1 portie Veilige Vetten
  • ½ portie Reinigende Vezels

Tip

  • Eet er een Eetlijnboterham bij.

EetLijn Smakelijk

Scroll naar top