Wat stop je erin?
- Scheutje olijfolie, extra vierge en laag in oliezuur 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 g bio (diepvries)spinazie
- 200 g broccoli, in roosjes
- 1 bouillonblokje (zonder MSG/e-621)
- 1 tl tijm, gedroogd
- Zwarte peper en Himalayazout, naar smaak 600 ml water
- 50 g shiitakes of kastanjechampignons, in stukjes 1 bio-ei
- 2 a 3 ansjovisfilets, in stukjes
- 30 g amandelen, gehakt
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el edelgistvlokken
Hoe maak je het klaar?
- Verwarm wat olijfolie in de pan en smoor ui en knoflook. Voeg de spinazie (mag nog bevroren zijn) toe. Voeg de broccoli, bouillonblokje, tijm en wat zwarte peper toe.
- Doe het water erbij en breng het mengsel aan de kook. Zet dan de warmtebron laag.
- Laat de groentes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Bak intussen de paddenstoelen in een klein beetje olijfolie en met wat zwarte peper.
- Pureer de soep.
- Doe het ei erbij en pureer meteen opnieuw.
- Voeg de ansjovis toe en warm de soep nog even goed door. Proef even; voeg evt. wat Himalayazout toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met amandelen, paddenstoelen, edelgistvlokken en zonnebloempitten.
Voedingswaarde p.p.
- 1 portie Eiwitrijke voeding
- 1 portie Gezonde Groenten
- 1 portie Veilige Vetten
- ½ portie Reinigende Vezels
Tip
- Eet er een Eetlijnboterham bij.