De Eetlijn - Boekweitbrood

Boekweit broodjes

voor 4 personen

Wat stop je erin?

  • 50 g broccoli, tot rijst gemalen
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 40 g boekweitvlokken
  • 20 g zonnebloempitten (15 g plus 5 g voor de garnering) 15 g lupinemeel
  • 10 g chiazaad
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl zwarte peper en een snufje Himalayazout
  • 2 tl komijnzaad (optioneel)
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 50 g feta, verkruimeld

Hoe maak je het klaar?

  • Roer broccoli t/m komijnzaad van de ingrediëntenlijst door elkaar.
  • Roer de eieren en de olijfolie erdoorheen.
  • Voeg de feta toe en roer door.
  • Verdeel het mengsel over 4 (grote) muffinvormen en garneer met wat zonnebloempitten. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 150 graden gedurende 20-30 minuten.

Voedingswaarde p.p.

  • 1 portie Eiwitrijke voeding
  • nihil portie Gezonde Groenten
  • ¼ portie Veilige Vetten
  • 1 portie Reinigende Vezels

Tip

  • Vervang de zonnebloempitten eens door pompoenpitten.
  • Deze broodjes vormen een heerlijke lunch, samen met een kop zelfgemaakte groentesoep.

EetLijn Smakelijk

Scroll naar top